В Україні може з'явитися новий податок: Кого змусять платити

Введення податку на виведений капітал жодним чином не позначиться на пересічних українцях, проте дане нововведення несе в собі як позитивні, так і негативні моменти.

Ілюстрація: ubr.ua

Відмова від податку на прибуток і введення податку на виведений капітал створить цілий ряд проблем і зруйнує схеми, які працювали в Україні протягом останніх 20 років. Про це заявив керуючий партнер Baker Tilly Україна Олександр Почкун, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Широких верств населення це взагалі не торкнеться. Дане нововведення буде впливати переважно на бізнес", - заявив експерт зазначивши, що позитивним моментом є те, що суб'єкт буде сплачувати податок тоді, коли він буде виводити гроші з бізнесу. "При податку на виведений капітал, всі кошти, які підприємства відправляють на власний розвиток вони залишають в бізнесі і не потрапляють під оподаткування", - зазначив експерт.

Говорячи про негативні моменти, Почкун зазначив, що тут варто згадати про отримання позик від пов'язаних сторін з-за кордону. "На рівні України при сплаті відсотків за такі позики це є витратою, а на рівні материнської компанії - це буде вже прибутком. Дуже часто гроші витікають з України, тобто в Україні це - витрата, а за кордоном - прибуток", - заявив експерт , зазначивши, що таким чином гроші можуть вимиватися з економіки України.

"В окремих випадках буде не вигідно працювати з приватними підприємцями, так як оплата приватним підприємцям в окремих випадках буде обкладатися окремим податком на виведений капітал", - заявив експерт, підкресливши, що новий податок ламає старі схеми, які працювали в Україні протягом останніх 20 років. "Основна проблема цього податку в тому, що він ламає сформовані схеми, які працювали в Україні протягом останніх 20 років", - заявив експерт.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...