В Україні різко обвалилось виробництво цигарок

У січні цього року виробництво сигарет скоротилося порівняно з груднем 2018 року на 68,5%.

У січні 2019 року порівняно з січнем 2018 року виробництво сигарет зменшилася на 46,9%, або на 2,341 млрд штук до 2,651 млрд штук. Про це повідомляє Хвиля, передають Патріоти України.

У січні 2019 року виробництво сигарет скоротилося порівняно з груднем 2018 року на 68,5%, або на 5,763 млрд штук.

Дані наведено без урахування анексованого Росією Криму і Севастополя.

У 2018 році в порівнянні з 2017 роком виробництво сигарет зменшилося на 8,7%, або на 8,011 млрд штук до 84,071 млрд штук.

Раніше ЗМІ передавали, що мільйони українців кинуть палити завдяки плановому підвищення акцизів на сигарети. Про це заявив генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський.

Так, за попередніми підрахунками вже скоро пачка сигарет коштуватиме в Україні близько 100 гривень, що значно зменшить цінову доступність шкідливого продукту. Разом з тим варто відзначити, що завдяки новому білковому сенсору вчені можуть спостерігати за накопиченням нікотину всередині нейронів і стежити за розвитком залежності.

Кожен раз, коли людина вдихає тютюновий дим, молекули нікотину проходять гематоенцефалічний бар'єр і потрапляють прямо в мозок. Тут однією з його мішеней стають ацетилхолінові рецептори, розташовані на поверхні нервових клітин. Коли нікотин з ними пов'язується, виникає каскад певних ефектів. Одним з них є легка ейфорія. Але цим все не обмежується. Молекули нікотину проникають також в нейрони. Їх рух всередині нейронів залишається досить туманним і недостатньо вивченим. Біологи створили штучну систему, яка складається з двох білків. Це дозволяє візуалізувати розподіл молекул, які потрапили в клітину.

Джерело: Хвиля

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...