В Україні відкрили потужне родовище газу

Запаси відкритого родовища складають не менше 400 млн кубометрів, а перспективні ресурси родовища в цілому можуть скласти близько 3,7 млрд куб. м блакитного палива.

На Харківщині відкрили нове газове родовище. Фото: liga.net.

АТ Укргазвидобування продовжує активні геологорозвідувальні роботи на наявні ліцензії, відкривши газове родовище в Харківській області. Про це повідомляє прес-служба підприємства, передають Патріоти України.

Як зазначають в "Укргазвидобуванні", відкриття четвертого за рахунком в цьому році родовища відбулося в листопаді 2018 після завершення буріння і випробування пошукової свердловини, яка була закладена за результатами аналізу геологічної будови площі. Геологічна модель родовища була побудована з використанням програмного комплексу Petrel Schlumberger.
За оцінкою УкрНДІгаз, запаси відкритого родовища складають не менше 400 млн кубометрів, а перспективні ресурси родовища в цілому можуть скласти близько 3,7 млрд куб. м блакитного палива.
На сьогоднішній день проводяться роботи з облаштування свердловини і введення її в пробну експлуатацію, а також тривають пошуково-розвідувальні роботи на новому родовищі.

У компанії нагадали, що в цьому році вже було відкрито три нових родовища в Харківській області на ділянках надр, спецдозволи на які були отримані до 2017 року. Перспективні ресурси чотирьох нових родовищ в цілому складають 8,2 млрд кубометрів блакитного палива.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...