"Ватники" в шоці: Держдума дозволила колекторам вибивати з кримчан борги перед українськими банками

Після анексії Криму мешканці півострова були певні - повертати борги не доведеться.

Гроші доведеться повернути. Фото: krym.aif.ru

Держдума в середу прийняла в третьому остаточному читанні закон про особливості погашення та позасудове врегулювання заборгованості позичальників, що проживають в Криму та Севастополі, перед українськими банками, передають Патріоти України.

Дія закону поширюється на борги позичальників перед українськими банками, які зупинили роботу в Криму після анексії. Згідно з документом, вимагати борги від позичальників в Криму зможуть тільки російські кредитні організації та юрособи, які представили докази придбання прав вимоги за відповідним кредитними договорами або права вимагати погашення заборгованості, що виникла з таких договорів.

Колектори зобов'язані розкрити інформацію про контролюючих осіб та ділову репутацію своїх керівників і їх заступників. Закон забороняє особам, які мають право вимагати погашення заборгованості, застосовувати проти позичальника фізичну силу; знищувати або псувати його майно або загрожувати цим; а також використовувати вирази і здійснювати дії, що принижують честь і гідність позичальника та інших осіб.

Розмір заборгованості позичальників визначається станом на 18 березня 2014 за вирахуванням коштів, сплачених після цієї дати. Платежі з погашення заборгованості будуть здійснюватися тільки в рублях з використанням окремого банківського рахунку Фонду захисту вкладників, створеного Агентством зі страхування внесків (АСВ). Якщо кредит видавався в гривнях або іншій валюті, борг буде виплачуватися в рублях за курсом відповідної валюти на 18 березня 2014 року. Закон також визначає порядок отримання позичальником документального підтвердження зняття обтяження з майна, закладеного в забезпечення зобов'язань по кредиту.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...