Великодній бум: Українців попередили про зростання цін в супермаркетах

В Україні прогнозується зростання цін на продукти харчування.

В Україні прогнозується зростання цін на продукти харчування. Фото: ЖЖ.

Компанія "Ритейл Груп", в управлінні якої перебувають торговельні мережі "Велмарт", "Велика Кишеня" і "ВК Експрес", прогнозує подальше зростання цін на м'ясо, хлібобулочні вироби, яйця, алкоголь, крупи, рибу у найближчі кілька місяців. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Прес-служба "Ритейл Груп" зазначає, що подорожчання продуктів харчування в Україні відбудеться в межах 5-25% через світову тенденцію зростання цін на продовольчі товари, зростанням вартості палива на українському ринку, а також підвищенням акцизу на спиртну продукцію та близькістю свят.

Так, комерційний директор компанії Олексій Серіков прогнозує, що в найближчі кілька місяців очікується подальше зростання цін на м'ясо, хлібобулочні вироби, яйця, міцний алкоголь і пиво, крупи й рибу — заморожену й охолоджену.

Зокрема, підвищення цін на м'ясо очікується на рівні 10%, яйця через наближення Великодня і відновлення експорту подорожчають на 15-25%.

Хлібобулочні вироби зростуть у ціні на 10-15%.

Гречана крупа подорожчає на 20-25%, і така ціна буде триматися до нового врожаю.

Риба заморожена, за прогнозами компанії, стане дорожчою на 5-10%, а рибу охолоджену очікує подорожчання до 20%.

"Ритейл Груп" очікує, з 1 травня ціни зростуть ціни на алкоголь.Пляшка горілки ємністю 0,5 літра буде коштувати 69,90 гривні.

Крім горілки, у квітні-травні подорожчає коньяк на 8-10%, а пиво вже подорожчало на 25% і буде дорожчати ще на 10-15% протягом квітня й травня.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.