Від зради до перемоги: Одеський нафтопереробний завод повернули від "младоолігарха" Януковича у державну власність

Фактична передача об'єкта триватиме до 18 червня.

Одеський НПЗ. Фото:5 канал

Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) перейшов в управління Фонду державного майна України. Про це повідомляє РБК-УКраїна з посиланням на слова голови Фонду державного майна України Віталія Трубарова, зазначають Патріоти України.

"Я підписав акт прийому-передачі даного майна від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та його підконтрольної структури "Укрнафтопродукту", як організації, яка взяла це майно за рішенням суду на збереження і передала це майно новоствореному державному підприємству з такою ж назвою "Одеський НПЗ", – заявив Трубаров.

Він зазначив, що фактична передача триватиме до 18 червня, адже необхідно час на те, щоб забезпечити збереження даного цілісного майнового комплексу і відповідно укласти договір зі структурами, що будуть зберігати дане майно.

Якщо ми говоримо про процедуру, то етапність така: прийняття майна до себе в управління (це те, що зараз відбулося), укладення договору на охорону даного об'єкта, проведення інвентаризації даного об'єкта, проведення його оцінки, постановка на баланс з конкретною вартістю всього активу і вже після цього ми переходимо до наступного етапу" – до ухвалення управлінського рішення, що робити з цим активом, – зазначив Трубаров.

Як відомо, Одеський нафтопереробний завод належав одіозному олігарху-втікачеві Сергію Курченку. Він придбав його на початку 2013 року і використовував для оформлення фіктивного вивезення нафтопродуктів у вигляді реекспорту.

У травні 2017 року йому пред'явили підозру в махінаціях з 800 тисячами тонн нафтопродуктів.

Джерело: РБК-Україна

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...