Нарешті: Олігарх Курченко вперше потрапив до санкційного списку України

Термін дії санкції - три роки.
Сергій Курченко. Фото: РБК.

До списку санкцій Ради національної безпеки і оборони вперше внесений олігарх-утікач Сергій Курченко. Відповідний указ президента № 126/2018 про введення в дію рішення РНБО, опублікований на сайті відомства, передають Патріоти України.

Зазначається, що рішення ввести економічні та інші обмежувальні санкції, які були запропоновані Кабінетом міністрів, Службою безпеки та національним банком, було ухвалене 2 травня. У додатку до рішення РНБО повідомляється, що в списку фізичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), зазначений і бізнесмен, власник групи компаній "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" Сергій Курченко.

У документі пояснюється, що дані санкції передбачають блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним йому майном); запобігання виведенню капіталів за межі України; заборону участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземної держави і особами, які прямо або побічно контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах; повну або часткову заборону здійснення операцій з цінними паперами, емітентами яких є особи, щодо яких застосовані санкції відповідно до цього закону.

Також Курченку заборонена видача дозволів, ліцензій Національного банку на здійснення інвестицій в іноземній державі, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави і ін. Термін дії санкції - три роки. Всього у списку 1748 осіб.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...