"Відключення світла - це не політичне рішення" - Насалик висунув терористам умови щодо відновлення електропостачання ОРЛО

За словами міністра енергетики відновити електропостачання окупованої Луганщини можна буде лише після сплати заборгованості.

Ігор Насалик. Фото:Ukr.Media

Відновлення енергопостачання тимчасово окупованих територій Луганської області з боку України буде можливе лише після погашення заборгованості за електроенергію. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

"Якщо платежі пройдуть, і борг буде погашений, то ми відновимо постачання електроенергії", - сказав він. Чиновник підкреслив, що рішення про відключення електропостачання є економічним.

"Відключення неконтрольованої частині Луганської області - це не політичне рішення. Це чисто економічне рішення. Воно ще більше загострилося протягом останніх двох місяців, всі підприємства, які були зареєстровані на неконтрольованій території Луганської області та були українські, були повністю "націоналізовані". Оплата за останні два місяці в енергоринок склала нуль. Тому відключення - це не рішення Кабінету міністрів", - зазначив Насалик.

За словами глави Міненерговугілля, Україна по перетоках передавала на зазначені території 4,5 млн кВт щодоби, умовно це 6 млн грн, за місяць - 180 млн грн, а за рік - понад 2 млрд грн, що не оплачувалися.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...