"Відкрито говорю - в Росії не хочемо", - купівля "дочки" Сбербанку відбудеться у рамках обміну з російськими активами (відео)

Російський мільйонер Григорій Гусєльніков (через Norvik Banka) придбає 45%, а син Михайла Гуцерієва Саїд Гуцерієв - 55% банку.

Ілюстрація:112 Україна

Купівля української "дочки" російського "Сбербанку" латвійським Norvik Banka відбудеться у рамках обміну з російським "Вятка Банк". Про це повідомив акціонер латвійського Norvik Banka, російський мільйонер Грігорій Гусєльніков, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

"Буде обмін активами в цій угоді. Norvik буде міняти російський банк на український. На жаль, чи на щастя, ми не зможемо собі дозволити мати банк там і там. Та й відверто кажучи, росіян не ображаю, але відкрито говорю — в Росії не хочемо. Тому будемо обмінюватися і частково це буде угода-обмін", — сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання ведучого про те, чи мова йде про "Вятка Банк", Гусєльников сказав "швидше за все".

"Так, ми виходимо, може бути з більш "жирного" ринку, на можливо бідніший ринок, але я вважаю це більш перспективний ринок. Можливість ведення підприємницької діяльності, вона можлива тільки в умовах вільної ринкової економіки, а коли право власності не зовсім право власності в країні —дуже складно там вести бізнес", — додав Гусєльніков.

Раніше стало відомо, що Сбербанк РФ продає свою українську "дочку". Мажоритарним акціонером консорціуму, який домовився про покупку української "дочки" Сбербанку, став син російського мільярдера Михайла Гуцерієва Саїд

Покупці української "дочки" Сбєрбанку раніше оцінювали актив в 450-680 мільйонів доларів. Як відомо, Григорій Гусєльніков (через Norvik Banka) придбає 45%, Саїд Гуцерієв - 55%.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...