Війна тарифів на перевезення: Гройсман заявив, що Росія не отримає жодних переваг

Українські виробники перевозять товари за вдвічі дорожчими тарифами, ніж російські.

glavcom.ua











За словами нардепа Олега Ляшка, російські перевізники платять вдвічі дешевше, ніж національні, інформують Патріоти України. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пояснив це тим, що уряд не закінчив роботу над тарифами.

У той же час хочуть змінити не лише тарифи на перевезення залізницею, але і портові збори та рентні платежі для українських виробників. Ці зміни допоможуть оцінити стан національних перевізників порівняно із конкурентами, оскільки Україна бере участь у проекті "Шовковий шлях" по транзиту до Китаю та країн Перської затоки.

Гройсман розповів і про те, що український уряд разом із Міжнародною фінансовою корпорацією та Світовим банком розробляє нову методику нарахування портових тарифів і зборів. Це дозволить вітчизняному виробнику стати гідним кокурентом у Чорноморському басейні.

У той же час міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що про жодне підвищення тарифів не йшлося, і слова глави "Укрзалізниці" Бальчуна не правильно "переклали". Міністр також зазаначив, що Україна втрачає транзиту на 50% і більше, тому ще минулого року вирішили встановити 50% знижку на транзит для всіх. Цим і пояснюються пільги для росіян.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...