Він мене лякає: Бюджет інфляційно-роздутий - Яценюка треба судити, - Тимошенко (відео)

На думку лідерки "Батьківщини", прем’єра треба негайно притягнути до кримінальної відповідальності.

Юлія Тимошенко. Фото: antikiev.com.

Доходи державного бюджету на 2016 рік зроблені за рахунок інфляції, а не зростання економіки. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявила народний депутат від "Батьківщини" Юлія Тимошенко, передають Патріоти України.

"Ви знаєте, чесно кажучи, мене прем’єр-міністр лякає. У мене враження, що ця людина трохи неадекватна. У мене зараз в руках цифри. Він планував, уявіть собі, інфляцію в 2015 р. 26,7%. Реально отримав 45,8%. Кожна людина, яка має хоча б початкову економічну освіту, розуміє, що коли інфляція вдвічі більше, ніж запланували, то це, безумовно, інфляційно-роздутий бюджет. І ці доходи, реально, це не доходи країни. Це збитки. Тому що вони зроблені не за рахунок зростання економіки, а за рахунок інфляції, яка зробила кожну людину жебраком і яка підвищила ціни на все так, що люди не можуть купувати", - заявила Тимошенко.

За словами екс-прем’єра, доходи бюджету роздуті і не підкріплені ЗВР. "Він планував падіння ВВП на 5,5% цьогоріч, а отримав 9% падіння ВВП. Так ви розумієте, що при падінні ВВП, якщо немає інфляції, то бюджет мусить бути недовиконаний. Це навіть школяреві зрозуміло. А якщо інфляція вдвічі більше – падіння виробництва вдвічі більше, ніж планували, то, безумовно, ці доходи бюджету це інфляційні, надруковані Національним банком, це роздуті фінанси, які не забезпечені ані золотовалютним резервом, ані зростанням економіки, нічим", - сказала Юлія Тимошенко.

На думку нардепа, Яценюк має бути притягнутий до кримінальної відповідальності. "Прем’єра треба притягати за це до відповідальності. Кримінальної, не адміністративної. Тому що так, як руйнується країна, вона не руйнувалася ніколи", - заявила лідер фракції "Батьківщина".

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...