Вітаємо, Генацвале! В Грузії виявлено велике родовище природного газу - країна зі споживача перетворюється на експортера

Виявлені обсяги будуть продаватися на ринку протягом 10 років і змінять правила гри в поставках газу.

У Грузії виявлено велике родовище природного газу. Ілюстрація:focus.ua

Велике родовище природного газу виявлено в грузинському регіоні Південна Кахетія. За попередніми оцінками в надрах знаходяться 5,3 трлн кубометрів природного газу. Таку інформацію повідомив Стів Нікандрос, глава американської компанії Frontera Resources, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Ці обсяги будуть продаватися на ринку протягом 10 років і змінять правила гри в поставках газу. У найближчі п'ять років компанія збирається почати експорт палива. Передбачається, що його будуть закуповувати Україна, Туреччина і країни Східної Європи", - пояснив бізнесмен.

У минулому році компанія Frontera Resources оцінила ємність родовища в Південній Кахетії в 3,8 трильйона кубометрів. Переоцінивши дані, цього року американці повідомляють вже про 5,3 трильйони кубометрів природного газу.

Frontera Resources - це компанія із США, що займається дослідженням нафтогазоносних родовищ і видобутком енергоносіїв. У Грузії компанія розпочала діяльність в 2014 році.

На даний момент Грузія закуповує азербайджанський газ, а також отримує 10% від транзиту до Вірменії російського газу. До слова, у 2015 році Frontera Resources підписала договір з "Нафтогазом" про постачання в Україну скрапленого газу з грузинських родовищ.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...