Віце-прем'єр РФ заговорив про падіння цін на нафту до $ 20 за барель

Росія і кілька учасників ОПЕК домовилися заморозити видобуток нафти.

Аркадій Дворкович. Фото: Антон Белицкий / «Коммерсантъ».Ввіце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович допускає короткострокове падіння цін на нафту до 20 доларів за барель. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У той же час справедливим рівнем цін на нафту він вважає 60-70 доларів за барель. «Але він досяжний тільки при новому циклі зростання світової економіки і після того, як інвестиції в нафтовий сектор стабілізуються на новому рівноважному рівні», - зазначив Дворкович. Вартість бареля вище 100 доларів віце-прем'єр назвав «перебором для нинішнього етапу світового розвитку».

У п'ятницю, 20 лютого, торги на лондонській біржі ICE завершилися на позначці 33,12 долара за барель марки Brent. 16 лютого Росія і кілька учасників ОПЕК (Саудівська Аравія, Катар і Венесуела) домовилися заморозити видобуток нафти.

Протягом дня про намір приєднатися до угоди повідомили також Ірак і Кувейт. Іран схвалив дане рішення 17 лютого. Мета домовленості - підтримати нафтові котирування, які за півтора року просіли на 70 відсотків.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...