Влада олігархів: Ситник оголосив, скільки вкрали в українців при сплаті за електрику через формулу "Роттердам+"

Встановлена сума незаконно стягнутих коштів в результаті необгрунтованого застосування цієї формули становить 15 мільярдів гривень.

Артем Ситник. Фото: РБК.

Економічний звіт засвідчив, що внаслідок застосування формули “Роттердам+” було незаконно стягнуто з українців 15 млрд грн. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, відповідаючи на запитання народного депутата, повідомляють Патріоти України.

"На днях було отримано економічний звіт про те, що дійсно було безпідставно застосовано тариф “Роттердам+”. Встановлена сума незаконно стягнутих коштів в результаті необгрунтованого застосування цієї формули становить 15 мільярдів гривень", - сказав він.

Ситник додав, що для ухвалення слідством остаточного рішення у цій справі потрібно дочекатися іще однієї експертизи. "Зараз вирішується питання разом з прокурором про призначення експертизи, і після її отримання буде остаточне рішення. У справах, в яких ідеться про встановлення збитків, призначення експертизи є обов'язковим", - зазначив директор НАБУ.

За його словами, слідство у цій справі також чекає на результати низки міжнародно-правових доручень, виконання яких також буде впливати на остаточне рішення. "Робота проведена. Фактично зараз ми на фінальній стадії", - повідомив Ситник.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...