Вперше за 8 років: Члени ОПЕК дійшли згоди щодо скорочення нафтовидобутку

Видобуток буде скорочений на 1,2 млн бар. на добу. Угода також буде включати скорочення нафтовидобутку приблизно на 600 тис. бар. на добу країнами, що не входять в ОПЕК.

Ілюстрація:fxtreder.ruПредставники країн-членів ОПЕК на переговорах у Відні домовилися про зниження нафтовидобутку на 1,2 млн бар. / добу - до 32,5 млн бар. Про домовленості, яких вдалося досягти на міністерській зустрічі членів ОПЕК, повідомляють Bloomberg і Reuters з посиланням на обізнані джерела, зазначають Патріоти України.

Видобуток буде скорочений на 1,2 млн бар. на добу. За останніми даними ОПЕК, представленим в доповіді організації 11 листопада, за підсумками жовтня середньодобовий видобуток нафти становила 33,64 млн бар. на добу. Станом на 16:00 котирування на лютневі ф'ючерси нафти марки Brent становили $ 51,20 за барель, WTI - $ 48,84.

Як зазначає Bloomberg, угода також буде включати скорочення нафтовидобутку приблизно на 600 тис. бар. на добу країнами, що не входять в ОПЕК. Раніше джерело Reuters повідомляв, що ОПЕК чекає від Росії скорочення видобутку на 400 тис. бар. на добу, що, на думку російської сторони, є "декілька надмірною цифрою".

Іранський міністр нафти Біджан Зангане напередодні переговорів говорив Reuters, що Росія готова скоротити обсяг видобутку, якщо члени ОПЕК домовляться між собою, передає РБК. Країнам ОПЕК вдалося домовитися про зниження видобутку нафти вперше з 2008 року.

Тоді ОПЕК домовилася про зниження видобутку на 2,2 млн бар. на добу, що стало найбільшим зниженням в історії картелю. Попередня домовленість про зниження видобутку була досягнута в кінці вересня в Алжирі - тоді йшлося про зниження видобутку до 32,5-33 млн бар. на добу, але про конкретні обсяги так і не домовилися.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...