"Все пропало!": Найкрупніший банк Росії радить терміново скидати рублі

Аналітики вважають, що курс долара найближчим часом зросте в Росії до 72 рублів.

Рубль знову буде падати. Ілюстрація: соцмережі.

Рубль падає до курсу долара і буде падати все стрімкіше, адже підтримки у нього не залишилося - тільки вчора в банківський сектор закачали 700 млн. доларів для підтримки курсу валют. Але ще більше було відправлено Центробанком на міжбанк. В цілому ситуація для рубля безрадісна і прогнози невтішні, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Аналітики вважають, що курс долара найближчим часом зросте в Росії до 72 рублів. Ось як коментують динаміку рубля сьогодні експерти одного з топових російських банків. «Второй день подряд доходность ОФЗ падает, а это значит, что рубль вновь продолжит расти против доллара. Мы предлагаем восстановить длинную позицию по доллару в районе 58.50–58.75 руб. Дополнительное условие, без которого игра на повышение не имеет смысла, – это рост кривой спреда/доходности ОФЗ. Что касается пары евро/доллар, то изменившееся направление дальней кривой создало нейтральное настроение в паре – оно, безусловно, будет нарушено, как только спред определится с дальнейшим направлением. Напомним, что спред между ОФЗ и бондами еврозоны хорошо коррелирует с динамикой пары евро/доллар», - коментує Алан Казиєв, провідний аналітик Альфа-банку.

Те, що відбувається в останній місяць з рублем, вивело з рівноваги не одного аналітика. Але вони зібралися і спільними зусиллями, зробивши мозковий штурм, все-таки знайшли пояснення поточної слабкості рубля, його падіння при одночасному зростанні цін на нафту: виявляється справа не стільки в рублі, скільки в доларі, виявляються падає багато валют EM. І якщо абстрагуватися від причин, властивих тій чи іншій валюті, то можна усереднено вивести причини, пов'язані з доларом - це зростання процентних ставок в США.
Прибутковість казначейських облігацій зростає, а спреди звужуються. Сьогодні рубль коригується на тлі посилення активності російських експортерів, які сплачують податки в бюджет, на тлі відновлення цін на нафту і деяких позитивних тенденцій в секторі ЕМ-валют, які повертають втрачене завдяки тому, що провідним валютам, перш за все євро, вдалося потіснити американця на цьому тижні.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...