"Все пропало!": Промвиробництво РФ за листопад замість прогнозованого зростання у 0,2% продемонструвало кратне падіння

Видобуток корисних копалин знизився в листопаді на один відсоток у річному вираженні, хоча в минулому місяці скоротився тільки на 0,1 відсотка.

Економічна криза в РФ стає дедалі більше відчутною. Ілюстрація: 112 Україна.

Індекс промислового виробництва РФ, за даними Росстату, в листопаді 2017 року знизився на 3,6 відсотка в річному зіставленні після нульової динаміки в жовтні. Новину передають Патріоти України.

Порівнянні дані доступні тільки з січня 2015 року, коли служба перерахувала показники відповідно до нової версії Загальноросійського класифікатора видів економічної діяльності, і за цей період листопадові темпи зниження в річному вираженні виявилися найвищими.

Опитані Reuters аналітики очікували, що підвищення промвиробництва складе в листопаді 0,2 відсотка в річному вираженні. У місячному вираженні пониження промислового виробництва склало в листопаді 0,2 відсотка, але з виключенням сезонного і календарного чинників цей показник скоротився на 1,4 відсотка.
У листопаді цього року був 21 робочий день, як і в листопаді минулого року, але на один день менше, ніж в жовтні цього року. Видобуток корисних копалин знизився в листопаді на один відсоток у річному вираженні, а в минулому місяці скоротився на 0,1 відсотка.
Обробні виробництва в листопаді показали падіння на 4,7 відсотка в річному вираженні після підвищення на 0,1 відсотка в жовтні. Забезпечення електроенергією, газом і паром і кондиціонування повітря знизилася на 6,4 відсотка в порівнянні зі зниженням на 2,1 відсотка в жовтні.
Водопостачання, водовідведення, утилізація відходів в листопаді впали на 5,7 відсотка після зниження на один відсоток у попередньому місяці. Відсутність зростання промвиробництва в жовтні економісти і Мінекономрозвитку пов'язували з фактором обмеження нафтовидобутку в рамках пакту ОПЕК + і більш теплою погодою. Але негативну динаміку тоді показали практично всі компоненти індексу промвиробництва.
За підсумками цього року опитані Рейтерс аналітики прогнозували збільшення промвиробництва на 1,4 відсотка в річному вираженні, а за підсумками 2018 року - на 1,9 відсотка.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...