Всіх до Криму: Туреччину позбавили російських туристів

Ростуризм офіційно заборонив продавати тури до Туреччини.

Росіяни у Турції.

Російське Федеральне агентство з туризму (Ростуризм) заборонило туроператорам продавати тури до Туреччини через інцидент зі збитим турецькими ВПС бомбардувальником Су-24. Про це йдеться в повідомленні відомства, передають Патріоти України.

"В Турции сложились обстоятельства, серьезно затрудняющие принятие мер по защите российских граждан и оказание им покровительства со стороны России. Данные обстоятельства квалифицируются как угроза безопасности туристов", — говориться у повідомленні.

Відомство також посилається на заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який заявив про наявність загрози тероризму в Туреччині. "Таким образом, оказание услуг по организации путешествий российских туристов в Турцию в условиях действия угрозы терроризма, по мнению Ростуризма, является грубым нарушением законодательства России и влечет за собой применение к виновным лицам мер юридической ответственности. В этой связи Ростуризм рекомендует российским туроператорам, турагентам приостановить продвижение и реализацию туристских продуктов, а также отдельных туристских услуг в Турцию, в том числе через третьи страны", — заявили у Ростуризмі.

У зв'язку з новими обставинами, російські туристи мають право вимагати розірвання договору про реалізацію туристичного продукту або зміни його умов у зв'язку з істотною зміною обставин, з яких сторони виходили при його укладанні. "При расторжении такого договора до начала путешествия туристу и (или) иному заказчику возвращается денежная сумма, равная общей цене туристского продукта, а после начала — ее часть в размере, пропорциональном стоимости не оказанных туристу услуг", — говориться в повідомленні.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...