Всю "Мрію" не продали, однак є гарний пакет замовлень. Президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба розповів про гучну угоду з китайцями

Україна та Китай домовились про фінансування будівництва партії літаків Ан-178 та про інші проекти

Ан-225 "Мрія". Фото: fdlx.com

У ДП "Антонов" домовились з китайською компанією Airspace Industry Corporation of China (AICC) про фінансування будівництва партії літаків Ан-178 та про добудову другого Ан-225 "Мрія". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"Есть соглашение, которое предусматривает дальнейшее сотрудничество. Отдельные контракты потом будут подписаны. Мы подтверждаем намерения достроить вторую Мрию, модернизируем ее и продадим Китаю", - заявив Коцюба.

"Речь идет о планере, который у нас стоит на заводе "мертвым грузом". Китайцы инвестируют свои деньги. Мы достраиваем современный самолет на базе Мрии. Речи о какой-то передаче прав собственности, технологий, или продаже действующей летающей Мрии не идет", - додав він.

Також з представниками АІСС обговорювалося розширення співпраці у проекті Ан-178. "Они параллельно с проектом Ан-225 обязались авансировать производство самолетов Ан-178. Это будет идти параллельным проектом. Это большая транспортная корпорация и им нужны такие самолеты для использования в своих транспортных хабах. Речь идет о подписанном в прошлом году меморандуме на производство 25 самолетов Ан-178", - зауважив голова ДП "Антонов".

"Подписанное соглашение предусматривает на первом этапе построение второго модернизированного экземпляра Ан-225 в Украине и поставку компании AICC. На втором этапе - создание совместного серийного производства Ан-225 в Китае по лицензии ГП Антонов. Оба этапа будут реализованы по условиям отдельных контрактов.

Второй экземпляр самолета готов на 60-70%. Еще с советских времен остались центроплан, фюзеляж и крыло. Самолет планировалось достроить на заводе Антонов при наличии финансирования", - заявили у прес-службі підприємства.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...