Вистачило одного слова: Заява Порошенка спричинила різке падіння рубля

Рубль в четвер різко впав через слова Президента України про те, що Київ не виключає "повномасштабного російського вторгнення", зазначили декілька аналітиків.

У четвер різко впав російський рубль. Фото google.com

Рубль в четвер різко впав на заяву Порошенка про те, що Київ не виключає "повномасштабного російського вторгнення", зазначили декілька аналітиків. Це всього лише внутрішньоденний рух, запевняють вони, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК. Курси долара та євро на Московській біржі різко виросли незадовго до 15:00 мск. За декілька хвилин долар виріс приблизно на 40 коп., досягнувши на максимумі позначки 64,195 руб., що на 37 коп. вище рівня завершення торгів у середу. Одночасно з цим курс підскочив приблизно на 50 коп., досягнувши позначки 72,6375 руб.

Старший економіст Danske Bank Володимир Міклашевський пов'язав стрибок курсів валют зі словами президента України Петра Порошенка про те, що Київ не виключає можливість військового вторгнення з боку Росії. "Российский рубль и евробонды упали, когда Порошенко заявил, что Украина не исключает полномасштабной войны с Россией", — написав Міклашевский у Twitter.

"Рубль достаточно сильно ослаб после заявления Петра Порошенко о возможности вооруженного конфликта с Россией», — согласен трейдер «Ренессанс Капитала» Левон Атанасян. «После этого заявления в течение 30–40 минут наблюдалась покупка валюты, но потом паника улеглась», — сказав він.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...