И хорошего вам настроения: У Криму почали арештовувати майно боржників українських банків

Близько 50 тис. об'єктів нерухомого майна на анексованому півострові, що належить підприємцям або приватним особам, або вже арештовані або будуть відчужені у власників.

Ілюстрація:http://www.kommersant.ru/

В анексованому Криму Федеральна служба судових приставів (ФССП) Росії почала заарештовувати майно позичальників, які взяли кредити в українських банках до окупації і не встигли їх погасити.Про це пише Коммерсант, передають Патріоти України.

Мова йде про 50 тисяч об'єктів нерухомого майна, арешт яких ФССП ініціювала в інтересах російського Фонду захисту вкладників (ФЗВ).

Відзначається, що Фонд у своїй заяві про арешт використовував дані нотаріусів, оскільки іншу інформацію про своїх клієнтів українські банки в більшості випадків знищили при відході з Криму. Також у Фонді заявили, що українські фінустанови відмовляються від співпраці з даного питання.

У свою чергу у ФЗВ підтвердили, що з ініціативи фонду проводяться арешти майна позичальників, але не стали уточнювати їх кількість.

Представники фонду також повідомили, що в деяких випадках арешт був скасований після того, як погашення заборгованості підтвердилося. Повідомляється, що проблема назріла вже в 2015 році, коли понад 800 громадян і організацій направили клопотання в ФССП.

Також повідомляється, що в "Громадську палату Криму" надійшло 15 звернень, що свідчить про існуючу проблему. Дане питання було винесено на розширене засідання ради "ВП Криму", де представили дані про те, що близько 50 тис. об'єктів нерухомого майна, що належить підприємцям або приватним особам, або вже арештовані або будуть відчужені у власників.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...