"Иметь инфляцию в 100% - совершенно катастрофично": Рабінович розповів, як нові санкції США вдарять по Росії

Коли США визнали Іран спонсором тероризму - іранський ріал впав в три рази. Якщо подібні заходи застосують і до Росії, рубль також стрімко впаде.

Слава Рабинович. Фото: Гордон.

Нові санкції США, які збираються ввести через отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері, завдадуть серйозного удару як по російській економіці, так і по «путінській ОЗУ». Таку думку в коментарі висловив російський фінансист Слава Рабинович, передають Патріоти України.
За його словами, новий пакет санкцій розділений на два етапи. Перший, говорить Рабинович, «безболісний», оскільки він дублює попередні антиросійські санкції. «Но угроза второго этапа того же пакета очень и очень велика. И риски, как для экономики России, так и для Путинского ОПГ огромные. Там есть очень жесткие условия. Мне сейчас трудно отметить вероятность, с которой Россия эти условия выполнит. Интересно будет посмотреть как это будет происходить, потому что если Путин и его ОПГ упрутся рогом и скажут что мы никаких условий выполнять не будем, то тогда администрация Трампа будет на самом деле в ловушке с той точки зрения, что им придётся вводить эти санкции потому что они обещали», — сказав він.

Як другий етап санкцій вплине на ситуацію в Росії, говорить експерт, можна припустити тільки з оглядкою на інші історичні приклади: «Например, сначала активной фазы противодействия США инфляция в Иране опустилась с 10% до более 200%. Если же будет введено эмбарго на поставки иранской нефти, то инфляция в Иране может догнать Венесуэлу. Не на 100%, а на 1000%. Во-вторых, смотря немножко шире на законодательную инициативу конгресса и сената, мы видим, что целая группа от обеих партий внесла законопроект о признании России спонсором терроризма».

Він нагадав, що коли США визнали Іран спонсором тероризму - іранський ріал впав в три рази. Якщо подібні заходи застосують і до Росії, рубль також стрімко впаде, а інфляція в країні може злетіти до 100%. «Для России иметь инфляцию в 100 процентов совершенно катастрофично. Так что я думаю, что все движется в очень плохом направлении», — заявив Рабинович.

Експерт вважає, що посилення економічних санкцій може стати приводом для посилення конфронтації в Україні. «Я бы поставил эскалацию агрессии на востоке Украины на третье место после первых двух. Это Беларусь и первый Казахстан. Тяжело конечно представить, что Путин пустится в очередные авантюры и преступления, связанные с какой-то преступной деятельностью в Беларуси и в Казахстане, но мы в январе 2014 года во время олимпиады тоже не могли представить, что будет буквально через несколько недель. Поэтому черт его знает, что они могут», — сказав він.

Рабинович заявляє, що «путинская ОПГ» будет хвататься за любые возможности, чтобы удержаться у власти. В том числе и за самые кровавые".

Джерело: InfoResist

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...