З Вашингтона "з любов'ю": США запровадили санкції проти 12 російських компаній

Російським підприємствам, внесеним Мінторгом США в список Entity List, фактично закривається легальний доступ до американських товарів і технологій.

Ілюстрація:РБК

Міністерство торгівлі США оголосило про введення санкцій відносно 12 російських компаній, дії яких, на думку відомства, суперечать національним інтересам Сполучених Штатів. Про це йдеться в документі, розміщеному у вівторок, 25 вересня, на сайті Федерального реєстру США, зазначають Патріоти України.

При цьому наголошується, що офіційна публікація списку санкцій намічена на 26 вересня. Саме з цього дня санкції повинні будуть вступити в силу.

Відзначено, що російським підприємствам, внесеним Мінторгом США в список Entity List, фактично закривається легальний доступ до американських товарів і технологій. Якщо хтось захоче продати компанії з цього списку будь-який товар американського походження, Мінторг США буде відмовляти в ліцензії на поставку.

Також правила забороняють реекспорт та передачу всередині Росії таких товарів. Таким чином дотримуватися обмеження зобов'язані будь-які компанії, незалежно від національності і країни відправлення товару, якщо продукт має американське походження.

Як повідомляється, в список внесені науково-дослідний інститут Вектор, науково-виробниче підприємство Гамма, компанія Сайрус Системс і група компаній Інфотекс, які звинувачуються в тому, що вони сприяли зловмисній діяльності в кіберпросторі.

У свою чергу науково-виробниче підприємство підводних технологій Океанос і компанію Дайвтехносервіс Мінторг звинуватив у підтримці Військово-морського флоту Росії і постачання військовим морякам необхідного їм обладнання.

У той же час ще п'ять російських компаній - Аерокомпозит, Обнінське науково-виробниче підприємство Технологія (ОППП Технологія ім. А. Г. Ромашина), конструкторське бюро авіадвигунів, науково-виробнича корпорація Системи прецизійного приладобудування (АТ НПК СПП) і Воронезький НДІ Вега - внесені в чорний список Мінторгу США за підтримку діяльності російських компаній з військової аерокосмічної галузі.

Крім того, в список санкцій включена група компаній Nilco Group, що має офіси не тільки в Москві, але і в Мінську і Тегерані. Причиною введення санкцій відносно Nilco названо її участь в наданні матеріальної підтримки іранській ракетній програмі.

Як повідомлялося, напередодні президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення дотримання режиму санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні. Документ, зокрема, передбачає блокування власності і активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою відповідно до положень CAATSA.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...