За покупками - з мішком грошей: Магазини Венесуели беруть гроші на вагу (відео)

​Гіперінфляція в Венесуелі може досягати півтори тисячі відсотків.

У Венесуелі магазини приймають гроші на вагу. Фото: Bloomberg.

Галопуюча інфляція в Венесуелі призвела до того, що продавці почали брати оплату, не рахуючи купюри, а зважуючи їх. У Венесуелі через девальвацію і гіперінфляцію чимало продавців вирішили: легше гроші зважити, ніж порахувати. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Покупцям за продуктами тепер доводиться йти з мішками замість гаманців. Офіційні дані про інфляцію влада країни приховує. Неофіційно, вона може досягати півтори тисячі відсотків.

Ситуація в Венесуелі, яка є найбільшим в Південній Америці експортером нафти, набула критичного характеру на тлі дефіциту товарів, галопуючої інфляції і падіння доходів держави, обумовленого зниженням цін на нафту, а також інституційної кризи між виконавчою і законодавчою гілками влади.

У зв'язку з важкою економічною кризою в країні відчувається нестача багатьох товарів повсякденного вжитку.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...