Закупівля ліків через ООН: За два тижні заощаджено $3 мільйони

Поставки мають розпочатися наприкінці листопада.

Ліки. Фото: соцмережі

ПРООН почала закупівельний цикл 2016 року два тижні тому, коли з держбюджету було перераховано відповідні кошти на закупівлю ліків. Закупівля ліків через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй дозволила за два тижні заощадити 3 млн дол. бюджетних коштів, повідомила прес-служба Програми. Про це інформують Патріоти України.

«Через кілька тижнів після початку закупівель ліків Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй за кошти державного бюджету 2016 року за укладеними угодами вже досягнуто економію у 3 мільйони доларів порівняно з цінами 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ПРООН почала закупівельний цикл 2016 року два тижні тому, коли з держбюджету було перераховано відповідні кошти на закупівлю ліків. Вже підписано угоди на суму понад 7,5 млн дол. з виробниками лікарських засобів для лікування хвороби Гоше і мукополісахаридозу. «Досягнуто зниження цін у межах від 25% до 40% для кожного лікарського засобу порівняно з цінами державних закупівель 2015 року», - йдеться в повідомленні.

Поставки мають розпочатися наприкінці листопада. Прес-служба повідомила, що досягнута економія дозволяє здійснити закупівлю додаткових ліків для пацієнтів з хворобою Гоше, таким чином забезпечивши терапію на більш тривалий період для поточних пацієнтів і можливість лікування нових пацієнтів.

Довідка. Сім державних програм у сфері охорони здоров'я, які підпадають під дію договору між Міністерством охорони здоров'я та ПРООН про закупівлю ліків, спрямовані на лікування рідкісних (орфанних) захворювань, таких як муковісцидоз, первинні (вроджені) імунодефіцити, мукополісахаридоз, нанізм різного походження, хвороба Гоше, бульозний епідермоліз . У ПРООН відзначають, що на сьогодні досягнуто показника в 99,5% поставлених медикаментів у восьми напрямках закупівель за кошти державного бюджету 2015 року.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....