Заробітчанам на замітку: Які професії найзатребуваніші за кордоном (інфографіка)

За кордоном зростає попит на робітників у сфері будівництва, логістики і виробничій сфері, повідомляють Патріоти України.

Шукають різноробочих на фабрики і склади, покоївок, офіціантів, помічників на кухню, працівників у теплиці і лісництва, на ферми і в сади. Роботу пропонують водіям-далекобійникам, зварювальникам, аніматорам, токарям, кухарям та інструкторам з йоги.

Водночас без знання місцевої мови знайти роботу дипломованим спеціалістам практично неможливо.

За кордоном зарплати вищі, ніж в Україні. Щоправда працювати потрібно не 5 днів і 40 годин на тиждень, а 6 днів по 10-12 годин у день.

Найбільше заробітчанам платять у Канаді та Австралії. Щоправда отримати візу до цих країн важко. Непогано можна заробити в Ізраїлі та США. Високі зарплати у Німеччині, Данії та Швеції. Щоправда з тих грошей ще потрібно сплатити податки, оплатити житло і харчування.

Торік за кількістю зарубіжних вакансій для українців на перше місце вийшла Німеччина. Далі йде Польща і Чехія. Остання планує до 40 тис. віз подвоїти квоту для українських трудових мігрантів.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...