Завершити роботи: "Велика сімка" виділить 85 млн євро на ліквідацію наслідків Чорнобиля

Рішення прийнято під час конференції донорів.

Чорнобильська АЕС. Фото: ЖЖ

Країни "Великої сімки" спільно з Європейським банком реконструкції і розвитку виділять Україні 85 млн євро на проекти з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це на брифінгу в Києві повідомили президент ЄБРР та Посол Японії в Україні, передають Патріоти України.

Рішення прийнято під час конференції донорів. Зібрані кошти будуть скеровані на продовження будівництва чорнобильських проектів, перш за все сховища відпрацьованого ядерного палива. Його мають ввести в експлуатацію восени цього року.

Другим проектом є зведення нового безпечного конфаймента – нового саркофагу над зруйнованим реактором. Ці роботи мають завершитися наприкінці наступного року.

"Країни "Великої сімки" усвідомлюють важливість необхідності завершення цього проекту і тому сьогодні на асамблеї ми звернулися до нинішніх донорів із закликом надати необхідні для цього кошти. Від країн "Великої сімки" задекларовано виділення приблизно 45 млн євро. Ще приблизно 2,5 млн євро від інших донорів за поточним курсом", – повідомив посол Японії в Україні Шигекі Сумі.

До списку потрапив тільки один український олігарх: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу

середа, 1 травень 2024, 12:14

У середу, 1 травня, Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу. На першому місці французький бізнесмен, власник контрольного пакету в компанії LVMH Бернар Арно. У списку є й український бізнесмен Рінат Ахметов, інформують Патріоти України. B...

Стали кошмаром для Кремля: Атаки на російські НПЗ досягли неймовірних успіхів, РФ залишилася без бензину, - Politico

середа, 1 травень 2024, 9:55

Хвиля ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині Росії змусила Кремль захищати власну територію, водночас ведучи війну. Але ці атаки також призвели до неймовірного - найбільша нафтова держава світу залишилася без бензину, а м...