Життєдайний вплив санкцій: Відплив капіталу з РФ зріс в 1,6 раза

За оцінкою Центробанку РФ, чистий вивіз капіталу з Росії приватним сектором досяг $31,3 млрд.

Ілюстрація:Укрінформ

Життєдайні санкції Заходу проти РФ продовжують свій вплив на економіку, яка "встає з колін", сприяючи її неминучого краху. Серед іншого, це виражається в катастрофічному збільшенні відтоку капіталу з Російської Федерації. Про це йдеться на сайті Информационное сопротивление, передають Патріоти України.

За оцінкою Центробанку РФ, чистий вивіз капіталу з Росії приватним сектором, виріс за підсумками 2017 року в 1,6 раза в порівнянні з показником за аналогічний період попереднього року і досяг $31,3 млрд. Про це йдеться в повідомленні регулятора. Роком раніше відтік капіталу з Росії становив $19,8 млрд.

У ЦБ додали, що на противагу ситуації 2016 року, основним джерелом чистого вивезення капіталу були операції банківського сектора по скороченню зовнішніх зобов'язань. "Потоки капіталу, пов'язані з операціями інших секторів, носили в цілому взаємокомпенсуючий характер", - стверджується в прес-релізі регулятора.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...