Зміна Податкового кодексу: У Верховній Раді розказали, яких домовленостей вдалося досягнути

Малий та середній бізнес можуть зітхнути з полегшенням - систему спрощеного оподаткування обіцяють зберегти.

Володимир Гройсман. Фото: doba.te.ua.

Робоча група з корекції Податкового кодексу та підготовки на базі його проекту держбюджету на 2016 рік досягла домовленості щодо збереження в наступному році зниження ставки Єдиного соціального внеску (ЄСВ) на 40% і спрощеної системи оподаткування. Таку заяву зробив спікер Верховної ради Володимир Гройсман на засіданні погоджувальної ради парламенту, передають Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

"Погодили, що ЄСВ буде знижений до 22% - це позитивна річ щодо детінізації, будемо сподіватися, що вона відбудеться", - підкреслив голова парламенту. При цьому Гройсман додав: "Домовилися, що зберігаємо для малого та середнього бізнесу систему спрощеного оподаткування".

За його словами, вдалося відстояти фінансову децентралізацію: "Це буде означати, що місцеві бюджети матимуть ту ж саму систему, що і в 2015-му: відкату або руйнування не відбудеться". Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк висловив сумніви в тому, що проект держбюджету-2016 збереже досягнення держбюджету-2015 щодо децентралізації. Він вважає, що ресурс місцевих бюджетів може бути скорочений на 36 млрд грн.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...