Зміни у статуті: ПАТ "Укрзалізниця" перейшла під колегіальне управління Кабміну

Досі частина функцій, пов'язаних з управлінням "Укрзалізницею", була делегована Кабміном Міністерству інфраструктури.

Ілюстрація:http://np.pl.ua

Кабінет міністрів вніс зміни до Статуту публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" (ПАТ "Укрзалізниця"), згідно з якими всі рішення щодо компанії будуть колегіально прийматися в уряді. Про це повідомляє прес-служба Кабміну, інформують Патріоти України.

"Рішення прийнято з метою вдосконалення управління Кабінетом міністрів України, як єдиним акціонером і засновником публічного акціонерного товариства" Українська залізниця ", корпоративними правами держави щодо цього товариства, як і щодо цілого ряду стратегічних для держави підприємств", - відзначили в Кабміні.

Досі частина функцій, пов'язаних з управлінням "Укрзалізницею", була делегована Кабміном Міністерству інфраструктури.

"Своїм рішенням уряд відкликав ці делеговані функції - відтепер всі рішення по управлінню компанією і її звітністю будуть прийматися не Мінінфраструктури одноосібно, а Кабінетом міністрів, який є колегіальним органом, до складу якого входить і міністр інфраструктури. Мінекономрозвитку надані тільки повноваження по підготовці проектів таких рішень ", - додали в прес-службі.

У Кабміні впевнені, що прийняття колегіальних рішень на противагу суб'єктивним, дозволить мінімізувати ризики і "однозначно підвищать ефективність в її роботі".

"Також буде змінено склад Наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця", в яку на конкурсній основі будуть відібрані і включені незалежні директори, як того вимагають зміни до законодавства", - додали в Кабміні.

В уряді також нагадали, що в 2016 році компанія після приходу нового менеджменту отримала вже декілька сотень мільйонів прибутку на відміну від 2015 року, який "Укрзалізниця" закінчила зі збитком близько 16 млрд грн.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...