​Змінили вивіску і все: Після рішення РНБО про блокаду ОРДЛО Ахметов тільки збільшив виплавку сталі в Україні - металург

При цьому російські окупанти отримують свою частку, може навіть більше ніж раніше. Принаймні на вугіллі.

Маріупольський металургійний комбінат «Азовсталь», який входить до групи «Метінвест», збільшив норму виплавки металу і отримує коксівне вугілля з Росії. Про це заявляють представники профспілки підприємства і ветерани АТО з Маріуполя. Така ймовірність підтверджують експерти, зазначають Патріоти України.

Норма виплавки сталі на Маріупольському комбінаті «Азовсталь» збільшилася з 27 виплавок на добу до 40. Про це заявляє металург, член профкому профспілкової організації «Народна солідарність» комбінату Олександр Ткачов. І сталося це, за його словами, вже після вступу в силу рішення РНБО України про припинення переміщення вантажів через лінію розмежування на Донбасі.

«Часто сталкиваюсь с мифом, что предприятия, которые находятся на подконтрольной Украине территории, пострадают. Парадокс случился, до блокады мы производили 27 выплавок в сутки, после, я говорил вот с коллегами, план увеличился до 40 выплавок. То есть мы нарастили на 50% норму выплавки стали, и это только на «Азовстали». Что не будет поставляться кокс, уголь, антрацит. Неправда. У меня есть данные, что вопреки решению СНБО, президента, в порт азовстальский заходят баржи со стороны Российской Федерации с углем, который перерабатывается на нашем же предприятии», – розповідає Ткачов.

Слова про постачання вугілля в порт Маріуполя з Росії підтверджує і учасник організації «Маріупольська дружина», військовослужбовець Національної гвардії України Ярослав Кравченко.

«Уголь, который приходит к нам на баржах из России, на самом деле есть уголь «ДНР». Который в «ДНР» добывается, грузится в России на баржи и сюда привозится вместе с тем металлом, который сюда завозится «ДНРовский». И Ахметов получает еще больше навара, потому что завозится под маркой «РФ», – говорить він.

За словами керівника економічних програм Інституту суспільно-економічних досліджень Ярослава Жаліло, подібний розвиток подій виглядає цілком правдоподібним і був очікуваним.

«Нужно понимать, что после того, как прекратились поставки товаров с неподконтрольной территории, под угрозой оказались уже одобренные и подписанные международные контракты на поставку металла. Потому абсолютно логичным будет то, чтобы перенести заказы с мощностей, которые находятся на неподконтрольной территории, на те, которые на подконтрольной», – коментує експерт.

У цю ж схему, за його словами, вписується і поставки вугілля через територію Росії. Вугілля при цьому може бути тим самим, яке раніше поставлявся через лінію розмежування з підприємств, що знаходяться під українською юрисдикцією.

«Много экспертов говорили об этом, и это абсолютно логичная точка зрения о том, что если не дают поставлять наш уголь с неподконтрольной территории, то будем поставлять его через Россию. Это такая квази-официальная схема, когда мы будем платить за этот уголь России, а Россия террористам. На самом деле в этом случае так называемое «финансирование терроризма» и происходит», – вважає Жаліло.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...