Знаходяться такі, що п'ють: Росія всупереч ембарго збільшила експорт пива в Україні

Менеджер "Липецькпива" пояснив подібне явище підписаними в цьому році контрактами з чотирма великими компаніями з "ДНР" і "ЛНР".

Російське пиво. Фото: www.dw.com.

Введене на початку року Україна ембарго на ввезення російських товарів виявилося лише формальністю. Як з'ясував Комерсант, поставки деякої продукції не те що не припинилися, а, навпаки, виросли в кілька разів. Новину передають Патріоти України.

Так, на частку України в структурі експорту російського пива за підсумками півріччя припало більше 60%, а обсяг поставок на територію цієї держави збільшився більш ніж в три рази. Те, що поставки російського пива на територію України тривають, підтвердили і в Центральній акцизній митниці. Через неї, згідно надісланим даними, за перше півріччя в Україну було експортовано 324,1 тис. дал пива проти 262,7 тис. дал за аналогічний період 2015 року. Збільшення експорту пива в Україні в цьому році зафіксував також Центр досліджень федерального і регіональних ринків алкоголю (ЦДФРРА).

Наявні дані показують, що основний обсяг експорту в Україну припадає на продукцію трьох пивоварних компаній - МПКБ «Очаківське» (марка «Очаківське»), ТОВ «Липецькпиво» ( «Приятель») і МПК ( «Жигулі», «Хамовники»). Поставки пива МПКБ «Очаківське» зросли в першому півріччі в 5,6 рази, до 2,69 млн дал, «Липецькпива» - в 9 разів, до 1,56 млн дал, МПК - в 27,3 рази, до 0,26 млн дал. Представники «Очаківське» і МПК відмовилися від коментарів.

У відділі продажів «Липецькпива» названі цифри за обсягом експорту компанії в Україну назвали «схожими». Співрозмовник видання пояснив їх підписаними в цьому році контрактами з чотирма великими компаніями з "ДНР" і "ЛНР": «Ми доставляємо їм продукцію самовивозом». За словами менеджера «Липецькпива», в тих же регіонах присутні також продукція «Очаківське» і МПК. Опитані міжнародні виробники пива Efes, Carlsberg, Anheuser-Busch InBev і Heineken заявили, що не возять продукцію з Росії в Україну.

За відомостями директора ЦДФРРА Вадима Дробиз, крім пива на непідконтрольні владі України території "ЛНР" і "ДНР" поставляються і інші російські алкогольні товари, зокрема горілка і вино. «Це роблять ті компанії, які або вже знаходяться під санкціями, як, наприклад, кримська "Массандра", або ті, хто не боїться під них потрапити», - каже пан Дробиз. Рік тому гендиректор «Татспіртпрома» Ірек Міннахметов, розповідаючи про п'ятикратне зростання експорту горілки підприємства, згадав Донбас в якості одного з напрямків поставки продукції.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...