Зупинити грабіжників Ахметова: Влада Києва пропонує змінити розрахунок за опалення

"Київенерго" вміло користується шпаринками в нормативних актах, щоб відігратися на незахищених лічільниками мешканцях будинків столиці.

"Київенерго" більше не грабуватиме киян? Фото: DT.ua.

У столиці хочуть змінити схему нарахування плати за тепло для будинків, в яких не встановлені лічильники. Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв, передають Патріоти України із посиланням на прес-службу відомства.

За словами чиновника, столична влада детально проаналізувала ситуацію з нарахуваннями за жовтень і пропонує спільно з урядом ввести оптимізований механізм нарахування плати за опалення. «Ми прагнемо передусім забезпечити справедливі нарахування для мешканців будинків, де існують технічні проблеми з установкою вузлів обліку або де прилади обліку були вкрадені або пошкоджені. Для цього буде визначено середній рівень споживання тепла в багатоповерхівках з лічильниками, який буде застосований для нарахування в аналогічних будинках, де лічильники відсутні. Щомісячна публікація обсягів споживання тепла будинками з лічильниками, а також показників споживання знімуть будь-які питання і домисли навколо нарахування», - цитують слова заступника голови КМДА.

Також він нагадав, що в Києві нарахування за централізоване опалення для 90% квартир здійснюється за допомогою приладів обліку тепла і для 10% квартир - за розрахунковою методикою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів № 1037. Пантелєєв зазначив, що зусиллями столичної адміністрації здійснені всі необхідні розрахунки, і сподівається, що ця ініціатива буде підтримана на рівні держави.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...