800-кілограмові "подарунки" ворогу почнуть надходити на озброєння за кілька місяців: ЗСУ цього року отримає сотні ракет "Вільха"

Ракетний комплекс з ураженням цілі до 120 км і точністю 7-15 метрів здатен тримати під прицілом всю окуповану територію Донбасу, а також постійні місця дислокації ударних угруповань російської армії, які РФ останні роки розміщує вздовж кордону з Україною

Вже цього року Збройних Сил України підсиляться унікальною вітчизняною розробкою, котра замінятиме нечисленні у вітчизняних арсеналах радянські "Смерчі", зазначають Патріоти України. Перші пускові установки ракетного комплексу "Вільха" надійдуть до армії у першій половині року, стверджує генеральний конструктор КБ "ЛУЧ" Олег Коростельов. Основну частку ракетних боєприпасів "Вільхи" ЗСУ мають отримати у другій половині року.

"Визначена кількість пускових установок буде готова до відправлення у війська в першій половині 2019-го року. Міноборони заплатило нам аванс за серійне виготовлення сотень ракет. Вони будуть готові в другому півріччі", – розказав Коростельов.

Ракетний комплекс "Вільха" матиме керований 300-мм ракетний боєприпас. Пуск пакету з 12 ракет – за 48 секунд. Залишення зони пуску – за 3-4 хвилини. Залп відбувається без зміни положення пакету. Маса ракети – в межах 800 кг. Маса двигуна – в межах 500 кг. Система управління – в межах 70 кг. Швидкість ракети на кінцевій ділянці траєкторії – в межах 3,4 М. Вага бойової частини – близько 250 кг.

Як і попередник, БМ-30 "Смерч", ракетний комплекс "Вільха" призначен для ураження на далеких підступах будь-яких групових цілей, включно з живою силою, броньованою технікою мотопіхотних і танкових підрозділів, підрозділів артилерії, тактичних ракет, зенітних комплексів і вертольотів на стоянках, руйнування командних пунктів, вузлів зв’язку та об’єктів військово-промислової структури. Бойовий потенціал за потужністю навіть порівнюють з застосуванням тактичної ядерної зброї.

Якщо штатними реактивними снарядами «Смерча» цілі знищуються гарантованим покриттям площі враження, то «Вільха» має всі властивості високоточної зброї. Зокрема «Вільха» у 10 разів точніша і, відповідно, у 10 разів ефективніша за свій радянський аналог.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...