А йому - без різниці: Голова Слідчого комітету РФ переплутав Telegram з Instagram

Як відомо, навчався голова СК РФ на юридичному факультеті Ленінградського університету в одній групі з майбутнім президентом Росії Володимиром Путіним.

Олександр Бастрикін. Фото:24 канал

Російські чиновники знову показують чудеса кмітливості, від яких хочеться закрити обличчя руками. На цей раз відзначився глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, який продемонстрував тотальне незнання не тільки сучасних інтернет-технологій, а й географії своєї країни. Про це пише російське інформагентство РБК, передають Патріоти України.

Це сталося на XV з'їзді уповноважених з прав дитини, який зараз проходить в Московському Палаці піонерів на Воробйових горах. Глава Слідчого комітету Росії виступив там з доповіддю, яка змусила аудиторію спочатку дивуватися, а потім і відверто сміятися.

"У Туреччині замість "Яндекса" і Google є своя система роботи для дітей, - заявив, виступаючи перед омбудсменами, головний слідчий Росії. - А ми навіть Instagram закрити не можемо. А між іншим, Instagram потрібно закривати, тому що теракт в Ленінграді в минулому році було здійснено саме за допомогою Instagram.

Трохи пізніше в Слідчому комітеті роз'яснили спантеличеним журналістам, що їх бос банально обмовився - виявляється, він мав на увазі інтернет-месенджер Telegram, який російська влада безуспішно намагається заблокувати вже більше місяця, однак він продовжує спокійно працювати, а страждають від дій Роскомнадзора ні в чому не винні сайти і сервіси.

Що ж стосується "теракту в Ленінграді", то останнім таким можна назвати хіба що політичне вбивство шефа місцевої парторганізації Сергія Кірова, яке відбулося 1 грудня 1934 року, коли ні Telegram, ні Instagram, ні навіть інтернету ще, як то кажуть, і в проекті не було . А 6 вересня 1991 року Ленінград був перейменований в Санкт-Петербург, і Олександр Бастрикін, як його уродженець, не міг цього не знати.

До слова, навчався він на юридичному факультеті місцевого університету в одній групі з майбутнім президентом Росії Володимиром Путіним. Але, звичайно ж, стверджувати про те, що саме цей факт, а зовсім не високий професіоналізм і незвичайний інтелект, привів його в крісло керівника Слідчого комітету, можуть лише злі язики.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...