А судді хто?! В Кропивницькому колеги виправдали слугу Феміди, котрий п'яним влаштував перегони з поліцією

Обурені активісти та поліція вимагали пояснень у керівництва апеляційного суду, проте даремно.
Олексій Галаган. Фото: zlatopil.com.ua.

У Кропивницькому апеляційний суд виправдав суддю, який п'яним тікав від патрульних на своєму позашляховику. Інцидент трапився влітку цього року. Свідки, відео та експертиза підтвердили винуватість судді. І суд першої інстанції визнав суддю Кіровського райсуду Олексія Галагана винним. Однак сьогодні апеляційний суд скасував це рішення, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

П'яного суддю Кіровського райсуду Олексія Галагана на позашляховику патрульні зупинили в кінці липня цього року. Той намагався втекти на машині від поліцейських і ледь не скалічив їхнього командира.

Наздогнали втікача патрульні поблизу його домівки. Суддя поводився неадекватно, через це на нього наділи кайданки і доставили у наркологічний диспансер. Експертиза показала - допустима норма алкоголю у крові - перевищена учетверо. Нетверезий стан судді підтвердили й свідки. Сам Галаган, попри всі докази, свою вину заперечував.

"Винним не визнаю, обставини не визнаю", - заявив Олексій Галаган, суддя Кіровського районного суду. На початку вересня Кіровоградський райсуд визнав Галагана винним. І наклав штраф у розмірі трьох тисяч чотирьохсот гривень.

Це рішення Галаган оскаржив в апеляційному суді сьогодні. Сам на засідання не прийшов. Справу розглядала суддя Людмила Ткаченко. Після півгодини у нарадчій кімнаті зачитує постанову на десятьох аркушах. Присутні скандують "ганьба!".

Обурені активісти та поліція вимагали пояснень у керівництва апеляційного суду, проте даремно. "Це рішення це просто абсурд, якщо ми бажаємо змінити країну, то такими рішеннями ми не те що не змінимо країну, ми взагалі повертаємося на років двадцять в минуле", - сказав Олег Шлянін, представник патрульної поліції міста Кропивницький

Рішення апеляційного суду оскарженню не підлягає. А відтак це може зіграти не останню роль у судовому процесі над поліцейськими. На яких Галаган поскаржився в прокуратуру після свого затримання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...