Аксьонов у Криму вже зрадів? Астрономи знайшли десяту планету і назвали її "Гобліном"

Відкрите небесне тіло, нарівні з ще однією віддаленою планетою Седною, відноситься до «ізольованих» об'єктів Сонячної системи.

Астрономи знайшли нову планету. Ілюстрація: Astronomical Journal.

Астрономи з Інституту Карнегі виявили карликову планету в Сонячній системі - вона розташована за орбітою Плутона і знаходиться в 80 разів далі від Сонця, ніж Земля. Нове небесне тіло отримало назву Гоблін. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому в Astronomical Journal, передають Патріоти України.

Гоблін знаходиться на відстані 12 мільярдів кілометрів від Сонця - в два рази далі, ніж Плутон. Небесне тіло, нарівні з ще однією віддаленою планетою Седною, відноситься до «ізольованих» об'єктів Сонячної системи. Це означає, що інші планети не роблять на них істотного гравітаційного впливу.

«Слід розуміти, що наші розрахунки і спостереження необов'язково говорять про те, що "планета ікс" існує. З іншого боку, вони свідчать, що на околицях Сонячної системи дійсно є якийсь великий об'єкт».

Раніше астрономи НАСА знайшли незвичайну суперпланету недалеко від Землі, дуже схожу на батьківщину містера Спока з серіалу Star Trek, планету Вулкан. Температури на планеті досить високі для людей, однак придатні для життя. Як припускають вчені, справжній «Вулкан» має відносно високі шанси на те, що на його поверхні існує позаземне життя, так як його зірка дуже схожа на Сонце за своїм характером і рівнем магнітної і спалахової активності.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...