Активісти розповіли, як нова блокада ОРДЛО допоможе вплинути на ватажків терористів

Активісти стверджують, що в разі припинення провозу через лінію розмежування вугілля, лісу, металу, тютюну і алкоголю вже найближчим часом бойовики звільнять із полону українських військових, як це було у 2014 році.

Активісти впевнені, що блокада допоможе звільнити полонених. Фото: 112 Україна.

Активісти почали нову економічну блокаду окупованих територій Донбасу через те, що хочуть таким чином посилити вплив на ватажків бойовиків і їхніх кремлівських кураторів. Зокрема, є ймовірність, що це вплине на процес звільнення полонених. Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" "Блокада Донбасу: удар по бойовиках або політика", передають Патріоти України.

Так, активісти стверджують, що в разі припинення провозу через лінію розмежування вугілля, лісу, металу, тютюну і алкоголю вже найближчим часом бойовики звільнять із полону українських військових, як це було у 2014 році. Примітно, тоді торгова блокада окупованих територій почалася перед новим роком, а вже у лютому 2015-го з полону були звільнені більше сотні бійців АТО.

Нардеп Семен Семенченко прокоментував цю ситуацію: "У 2014-му році, коли хлопці зупиняли конвої Ахметова і блокували в Луганській області перевезення алкоголю і тютюну, вони домоглися того, що було звільнено більше 100 полонених, з них 97 бійців батальйону "Донбас", яких взагалі не відпускали в принципі тоді".

"Я впевнений, що це найболючіше місце лідерів терористів і наших українських чиновників, які замазані в контрабанді, - це їх гаманець", - підкреслив Семенченко. При цьому військовий експерт Ігор Романенко зазначив, що переговорний процес щодо звільнення полонених зайшов у глухий кут, що, мабуть, і стало причиною таких дій військових: "Можна зрозуміти активістів, в цьому році віддали тільки 16 полонених, а у нас їх близько 110 і суттєвих змін немає".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...