Аміна Окуєва повідомила невеселий прогноз щодо свого пораненого чоловіка

Чеченка однак тішиться, що її Адам Осмаєв все ж залишився живим і сподівається, що він скоро зможе дати покази.

Аміна Окуєва. Фото: соцмережі.

Наразі життю командира батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва нічого не загрожує, проте замах на його життя може в подальшому мати неприємні наслідки для його здоров'я. Про це розповіла його дружина Аміна Окуєва у коментарі LB.ua, передають Патріоти України.

"Оперативники кажуть, ніби нічого не загрожує життю Адама. Єдине, він може залишитись частково паралізованим, бо наскільки я чула, в його хребет потрапила куля", – підкреслила вона.

Також жінка тішиться, що її чоловік все ж залишився живим і сподівається, що він зможе дати покази. "Він у свідомості, розуміє, що йому кажуть. Киває "так" чи "ні". Розмовляти він поки не може. В нього одне наскрізне поранення в грудну клітку. Частину легені (середню долю) довелось видалити. Йому вдалось зробити автотрансфузію - це коли кров, яка з печінки накопичилась у черевній порожнині, переливають. Це можна робити, якщо не пошкоджені порожнисті органи. У його випадку не було пошкоджено кишківник і шлунок, тому кров була чистою, відтак її вдалось відфільтрувати і перелити. Це дуже добре – краще, ніж чужа кров", – наголошує воїн АТО.

За її словами, дещо сприяє лікуванню Осмаєва те, що подружжя зараз дотримується посту, відтак шлунок і кишківник були пустими. "Якщо б вони були наповненими, було б більше шансів, що куля їх задіне, тоді б кров перелити не вдалося б. Лікарі кажуть, головне пережити три доби, щоб гемодинаміка була позитивною – це найнебезпечніший час. Поки Адама підключили до апарату штучного дихання", – додала Окуєва.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...