"Аппетиты только растут": Міноборони Росії попросило вдвічі більше грошей, ніж йому запланували надати

Представник Мінфіну заявив, що бюджет на подібне стрімке зростання оборонних витрат просто не розрахований.

Міноборони РФ. Фото: РБК.

Міністерство оборони Російської Федерації сподівається на отримання 24 трлн рублів фінансування державної програми озброєння (ДПО) у 2018-2025 роках, тоді як Міністерство фінансів готове виділити лише 12 трлн рублів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Комерсант.

Востаннє питання фінансування ДПО-2025 обговорювалося 28 червня на засіданні Військово-промислової комісії (ВПК) під керівництвом президента Росії Володимира Путіна. Позиція Мінфіну, викладена в закритій частині засідання, викликала гостру дискусію серед членів ВПК. Зокрема, глава Мінфіну Антон Силуанов оголосив граничний обсяг фінансування проекту: не більше 12 трлн руб. на 2018-2025 роки.

Ця цифра не влаштувала багатьох, зокрема міністра оборони Сергія Шойгу і віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, як стверджують джерела, близькі до апарату уряду й адміністрації президента. Військові заявили, що для гарантованого забезпечення національної безпеки потрібно вдвічі більше коштів - 24 трлн рублів. Представник Мінфіну, у свою чергу, стверджував, що бюджет на таке стрімке зростання оборонних витрат просто не розрахований.

Тому піти на поступки Мінфін може, тільки профінансувавши Міноборони за рахунок колег з уряду або нарощуючи дефіцит бюджету. Державна програма повинна бути затверджена не пізніше грудня 2017 року. До цього моменту сторони будуть вести міжвідомчі консультації. "Остаточне слово залишиться за президентом Росії", - зазначив співрозмовник видання.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...