Артилерія всіх калібрів, мало не тих, що призначені для ядерної зброї: У Генштабі пояснили, що окупанти виробляють під Авдіївкою

Військовий комітет РНБО повинен прийняти рішення про можливе військове вирішення проблеми, наголосив Ігор Романенко.

Ілюсттрація:уніанЕкстрене засідання Військового кабінету Ради національної безпеки і оборони України, яке може відбутися 31 січня, ймовірно, буде присвячено адекватній реакції ЗСУ на дії Росії в районі Авдіївки, зокрема, на застосування "артилерії всіх калібрів". Про це Обозревателю розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Як мінімум, необхідно приймати рішення з приводу того, що росіяни підтягують туди резерви. Вони задіюють артилерію всіх калібрів, причому, є інформація про те, що використовується артилерія мало не калібрів, які призначені для створення ядерної зброї", - сказав генерал.

Романенко переконаний, що "на поточний стан" необхідність у введенні воєнного стану відсутня. "Насправді, військовий стан припиняє політичну, суспільну та багато іншої діяльності", - нагадав він всім прихильникам такого кроку.

У той же час він упевнений, що Військовий комітет повинен прийняти рішення про можливе військове вирішення проблеми. У цьому контексті він додав, що на сьогоднішній день Збройні Сили України "здатні виконати це завдання на тактичному рівні, на рівні Дебальцевого".

"Але це не означає, що потрібно допускати, щоб війна переросла в широкомасштабні військові дії. Думаю, для України це поки недоцільно", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...