"АТБ" може створити небезпечну ситуацію під керівництвом своїх кураторів з РФ, - український політик

Компанія не приховує, що вона працює в Криму і на Донбасі, засновник і власник мережі Геннадій Буткевич також цього не приховує. Принаймні так стверджує нардеп Дмитро Лубинець.

Мережа супермаркетів "АТБ-Маркет" може нести загрозу національній безпеці через взаємодію зі структурами Російської Федерації, зокрема, сплати податків на території країни-агресора. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат, член об'єднання "Депутатський контроль" Дмитро Лубинець, передають Патріоти України.

Він нагадав, що група народних депутатів звернулася до Ради національної безпеки і оборони, а також у Службу безпеки України з вимогою провести перевірку мережі продуктових супермаркетів "АТБ" на предмет наявності в її діяльності загрози національної безпеки.

"Ми звернулися в РНБО і СБУ, щоб ці структури перевірили, чи є у діяльності мережі загроза національній безпеці", - зазначив Дмитро Лубинець. За його словами, мережа продуктових супермаркетів АТБ вже помічена в антиукраїнській діяльності. "Ми бачили, що іноді саме в маркетах АТБ зникають соціально важливі продукти харчування, наприклад, сіль і гречка, і піднімається інформаційний шум, що, мовляв, держава Україна не забезпечує своїм громадянам мінімальний набір харчових продуктів", - повідомив парламентарій.

За словами Дмитра Лубинця, компанія АТБ сьогодні продовжує працювати в Криму і на окупованій території Донецької і Луганської областей. "При цьому, на підконтрольних територіях працює зареєстрована на Кіпрі компанія, яка офіційно сплачує податки на території Російської Федерації", - сказав депутат.

"Найцікавіше, що компанія і не приховує, що вона працює в Криму і на Донбасі, і засновник і власник мережі Геннадій Буткевич цього не приховує. А те, що компанія продовжує роботу в Україні, це погоджено Кремлем, а значить, під керівництвом російських кураторів ця мережа може створити в Україні небезпечну ситуацію. Ми звертаємося до СБУ, до правоохоронних органів з вимогою провести перевірку цієї компанії, так як вважаємо, що її діяльність загрожує нацбезпеці країни", - впевнений Дмитро Лубинець.

Народний депутат Дмитро Лубинець також повідомив, що за результатами перевірки мережі АТБ правоохоронними органами парламентарії, можливо, будуть знову виносити на голосування законопроект "Про націоналізацію торгової мережі АТБ".


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...