Аваков розповів про найнебезпечніші моменти «хресного ходу» УПЦ МП

Близько 2500 правоохоронців супроводжуватимуть і охоронятимуть учасників хресного ходу в Києві, щоб уникнути будь-яких провокацій.

Всеукраїнська хресна хода. Фото: www.podii.com.ua.

Хресний хід віруючих Московського патріархату сам по собі не загрожує киянам, але може бути використаний зловмисниками для терактів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

«Якщо церква Московського патріархату хоче проводити ходу - має право. Якщо є такі диваки, які йдуть, обіймаючи портрет Миколи Другого - то кожен має право бути диваком», - зазначив він. Також Аваков додав, що ніяким «тітушкам» київські правоохоронці не дозволять дестабілізувати ситуацію в місті.

«Я не знаю тітушку, який ризикне використовувати цю ситуацію для дестабілізації в Києві. У нас достатньо сил, рішучості і волі, щоб цю ситуацію припинити, тому киянам нема за що переживати, - підкреслив міністр. Він зазначив, що велике скупчення людей може бути використано деструктивними силами для організації терористичного акту або інших незаконних дій.

«За що ми переживаємо, так це за те, що коли сюди приїде велика кількість віруючих, літніх людей, жінок і так далі, це буде деструктивними силами використано для проведення якогось терористичного акту, з тим, щоб це не було використано, і саме на це спрямовані всі наші зусилля - забезпечити безпеку цього моменту», - сказав Аваков.

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе, яка також брала участь в брифінгу, заявила, що близько 2500 правоохоронців супроводжуватимуть і охоронятимуть учасників хресного ходу в Києві. «Загальна чисельність поліцейських, яка буде задіяна для охорони порядку - близько 2,5 тисячі осіб», - повідомила вона.

Ще один учасник брифінгу, глава київської поліції Андрій Крищенко, зазначив, що учасників хресного ходу очікують в столиці 27 липня. За його словами, у правоохоронців достатньо часу підготуватися і не допустити провокацій і крім поліції для охорони порядку будуть задіяні сили Національної гвардії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...