Авдіївка б'ється: "Цього разу так відповіли, що ті знову попросили перемир'я. Знову вивісили білий прапор. Як отримують по шиї, відразу починають просити перемир'я", - прес-офіцер 72-ї бригади (відео)

За останній місяць, за даними українських військових, ворог зазнав великих втрат. Через це проводить постійні ротації.

Скрін відео

На лінії Авдіївка-Піски вночі та вранці знов точилися бої. У ворога за останній місяць значні втрати, тому діє особливо агресивно. Про це розповідають Подробности, зазначають Патріоти України.

Ранок почався з активних обстрілів бойовиків із гранатометів та кулеметів. Доводиться триматися ближче до парканів. За добу в районі Авдіївки вже зафіксовано 15 ворожих атак. На Донецькому напрямку точився важкий бій із загарбниками. Після нього бойовики запросили тиші аби прибрати своїх загиблих та поранених.

"Цього разу так відповіли. Що ті знову попросили перемир'я. Знову вивісили білий прапор. Ну ви знаєте як отримують по шиї відразу починають просити перемир'я", - сказала Олена Мокренчук, прес-офіцер 72 механізованої бригади.

За останній місяць, за даними українських військових, ворог зазнав великих втрат. Через це проводить постійні ротації.

У районі Авдіївської промислової зони волонтери вирішили за власний кошт нагородити передових українських бійців медалями за відвагу та оборону держави.

"Ми всі знаходимося тут не для того щоб получити якусь відзнаку. Чи якусь вдячність але це дійсно важливо. Я це дійсно сприймаю як аванс що нам ще працювати і працювати", - сказав один з бійців.

Під час церемонії отримання нагород, тривають ворожі обстріли, як наслідок легкі перебої зі світлом.

"Коли подаються подання на нагородження це довга історія. Вона затримується. Може триває місяцями може і рік. Тому волонтери намагаються стимулювати хлопців наших бійців", - сказала Юлія Толмачова, волонтер.

Волонтерська допомога й далі надходить на передову. Теплі речі, взуття, оптика тощо. Усе це не лише коштом небайдужих українців, але й завдяки допомозі братніх народів.

Як розповіли бійці 72 механізованої бригади, днями один солдат виніс із-під ворожого вогню пораненого побратима на собі. При цьому сам дістав три кулі від снайпера. Врятував бронежилет герой залишився неушкодженим. Бої із загарбниками під Донецьком стають дедалі інтенсивнішими.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...