Автор книги "Соратники Путіна" знайдений мертвим у своїй квартирі

Подробиці смерті поки що невідомі, але протягом кількох попередніх років покійний кілька разів привертав до себе увагу працівників російських спецслужб.

Володимир Прібиловський. Фото: tw.webinar.tw.

Російський публіцист, автор невиданої книги "Соратники Путіна" Володимир Прібиловський знайдений мертвим у своїй квартирі в Москві. Про це повідомив в Facebook його колега, який проживає в США, російсько-американський історик Юрій Фельштинський. Новину передають Патріоти України.

"Дорогие друзья! Мне только что сообщили, что мой соавтор по книге "Корпорация: Россия и КГБ во времена президента Путина" был найден мертвым в своей квартире в Москве. Никакой дополнительной информацией на данный момент я не располагаю", - відзначив він.

Як наголошується у Вікіпедії, 31 травня 2007 року співробітники московської прокуратури провели обшук у квартирі Прібиловського у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за ч. 1 ст. 283 КК РФ (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю) про витік інформації з правоохоронних органів. Йшлося про публікації Прібиловського на його інтернет-сайті "Антикомпромат" текстів допитів свідків у справі про вбивство в квітні 2005 року колишнього начальника московського УФСБ Анатолія Трофімова та його дружини.

У ході обшуку були вилучені два комп'ютери і близько десятка дискет і CD-дисків; в числі іншого були вилучені електронні носії з чернетками книги Прібиловського "Корпорація. Росія і КДБ за часів президента Путіна", яку він писав у співавторстві з Фельштинським, а також заготовки до книги "Соратники Путіна".

Наприкінці серпня 2007 оргтехніка та носії були повернуті. У лютому 2009 року у видавництві Encounter Books (Нью-Йорк) був опублікований повний англійський переклад монографії Прібиловського і Фельштинського "Корпорація. Росія і КДБ при Путіні" - The Corporation: Russia and the KGB in the Age of President Putin. У березні 2010 року Прібиловський підписав звернення російської опозиції "Путін повинен піти".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...