"Бандерівців" підслухав?": Жириновський вирішив відучити росіян святкувати Різдво 7 січня

Лідер ЛДПР також запропонував замінити орлами зірки на шпилях Кремля.
Володимир Жириновський. Фото: ria.ru.

Лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський ініціює повернення країни до юліанського календаря. Особливо йому не подобається, що Різдво Христове відзначається 7 січня, передають Патріоти України з посиланням на РИА "Новости".

"Тільки ми придумали новий стиль. Був юліанський календар, ми перейшли на григоріанський. Весь світ Різдво (зазначає, - ред.) 25 грудня, а у нас в Росії людина народилася 7 січня... Яка пропозиція? Повернутися до юліанського календаря", - сказав лідер фракції на засіданні Держдуми.

Жириновський також запропонував замінити орлами зірки на шпилях Кремля. "Зірки прибрати, поставити орлів. Щоб деякі товариші не шуміли, відкрийте інтернет. Ви дізнаєтеся символи цих зірок, масонських. Ви дізнаєтеся, символ серпа і молота - теж нам нав'язали західні масони", - резюмував депутат.

Нагадаємо, що понад триста років тому у Російській імперії запровадили нове літочислення за григоріанським календарем ("від Різдва Христового") замість юліанського календаря ("від створення світу"). Разом з тим було збережено юліанський календар, а григоріанський був запроваджений після Жовтневої революції 1917 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...