Банк "Михайлівський" довели до банкрутства завдяки навмисній атаці з боку НБУ та наближеного до керівництва бізнесмена

Олександр Дубинський стверджує, що банк навмисно "потопили" структури бізнесмена Бориса Кауфмана.

Ілюстрація:ukranews.com

Банк "Михайлівський" довели до банкрутства завдяки навмисній атаці з боку НБУ і бізнесмена Бориса Кауфмана. Про це у своїй колонці "Банкрутство з наслідками" на сайті realist.online пише відомий український економічний журналіст Олександр Дубинський, інформують Патріоти України.

"19 травня я написав свою першу колонку в якій повідомив, що саме в цей момент почався тиск на менеджмент і власників банку "Михайлівський" бізнесменом Борисом Кауфманом. Тиск на банк здійснювалося з одного боку керівництвом НБУ, з іншого - куратором Platinum bank Дмитром Зінковим", - пише Олександр Дубинський.

Також він акцентує свою увагу на тому, що саме 20 травня, в день банківського працівника, в.о. члена правління Нацбанку Катерина Рожкова, робить своєму патрону (Борису Кауфману) королівський подарунок – "віджимає" для нього банк "Михайлівський" у Віктора Поліщука. Однією з причин того, що сталося журналіст називає восьму за рахунком перевірку НБУ, яка пропонувала збільшити капітал банку майже на $ 50 млн (!). Притому, що весь баланс "Михайлівського" на той момент було всього $ 130 млн.

У ті ж дні, пише Олександр Дубинський у своїй колонці, відбувається ряд подій, які продовжують навмисне "потоплення" "Михайлівського" структурами бізнесмена Бориса Кауфмана. Це і відставка Ігоря Дорошенко (перехід його в Platinum bank), телефонувати колекторами клієнтів "Михайлівського" і повідомлення їм про необхідність проводити платежі за кредитами на рахунку в Platinum bank, переоформлення пакета акцій Віктора Поліщука на 11 фізосіб, які замість нього стали акціонерами ТОВ "Екосіпан".

Цікавим фактором Дубинський вважає те, що за станом на 20 травня Ст. Поліщук не обнулила ні одного свого рахунку в банку (а це близько $ 1,5 млн), так як між ним і бізнесменом Борисом Кауфманом була досягнута домовленість про продаж банку структурам останнього. Саме продаж "Михайлівського" давала команді банку великі перспективи.

Але на жаль після продажу виявилося, що Б. Кауфману та його "партнера" по цій угоді, державним службовцем пані Рожкової, було вигідніше "покласти" банк. Саме 23 травня в 11 ранку, пише А. Дубинський, джерело з НБУ повідомив про те, що ухвалено рішення визнати банк "Михайлівський" неплатоспроможним. І вже після 18 годин 23 травня на офіційному сайті НБУ.

12 серпня, пише Дубинський, затримують Ігоря Дорошенко, який перебуваючи в СІЗО дає свідчення, яке дозволило Нацполіціі порушити кримінальне переслідування відносно Катерини Рожкової, Бориса Кауфмана, Григорія Гуртового і Дмитра Зінкова, яких слідство підозрює в змові з організації банкрутства банку "Михайлівський" .

Дубинський називає подальші події "неприкритою війною", розгорнутої Б. Кауфманом і Е. Рожкової, які вирішили повісити провину за соціальний і політичний громадський резонанс на колишнього мажоритарного власника ПАТ "Банк Михайлівський" В.Поліщука. У свою чергу в самий найближчий час, він впевнений, будуть оголошені нові подробиці банкрутства "Михайлівського", які, рано чи пізно приведуть до покарання винних.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...