Бельгійський архітектор вирішив побудувати місто серед океану (фотофакт)

З користю для природи.

Бельгійський архітектор Вінсент Каллебот відомий своїми сміливими екологічними проектами міст майбутнього. Цього разу він представив концепт міста в океані біля берегів Ріо-де-Жанейро - Aequorea, передають Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.

Основним матеріалом стане композитний матеріал з перероблених пластикових відходів і водоростей, а безпосередньо будівництво химерних будівель здійсниться за рахунок 3D-принтера. Житлові структури за формою будуть нагадувати біолюмінісцентних медуз.

Aequorea представить житло приблизно для 20 тис. осіб, створюючи нову водну цивілізацію. Концепція цього проекту закликає людей звернути увагу на забруднення води пластиковими відходами, а також поступове скорочення природних ресурсів. Тому, для будівництва комплексу архітектор запропонував використовувати тільки перероблені матеріали, чим він і прославився по всьому світу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...