
Споживання непастеризованого молока пов'язано з поширенням стійких до антибіотиків інфекцій. До такого висновку дійшли експерти Центру з контролю і профілактики захворювань США. Про це пише видання ArsTechnica, повідомляють Патріоти України.
У 2016 році в американському штаті Колорадо фахівці зафіксували 12 випадків зараження бактерією Campylobacter jejuni, яка вражає шлунково-кишковий тракт.
У цьому штаті заборонено продавати "сире" молоко, але деякі фермерські господарства обходили заборону. Епідемія охопила 171 господарство, проте тільки 91 з них припинило роздавати молоко після попередження від влади. Ризик зараження бактерією Campylobacter jejuni через вживання парного молока в 150 разів вищий, ніж через пастеризоване.
Симптоми інфекції включають лихоманку, судоми кишечника, блювоту і діарею, а самі мікроорганізми можуть зустрічатися у воді і продуктах харчування, зокрема, у молоці. При цьому бактерії стійкі до трьох антибіотиків: тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину.
Повідомлення про знайдені при обшуку в Єрмака окультні предмети наштовхнули на важливу тему. Навіть поява пізніше версії, що про "ляльку вуду" тощо — це такий жарт, не скасовує ані важливості, ані теми. Адже чимало людей пам'ятають кількість амулетів, ...
Популярний міф про те, що у жінок мозок деградує швидше, ніж у чоловіків, спростували науковці з Університету Осло. Як виявилося, процес нормального старіння не чинить на жіночий мозок сильнішого впливу, ніж на чоловічий. Про це йдеться у дослідженні, ...