
Споживання непастеризованого молока пов'язано з поширенням стійких до антибіотиків інфекцій. До такого висновку дійшли експерти Центру з контролю і профілактики захворювань США. Про це пише видання ArsTechnica, повідомляють Патріоти України.
У 2016 році в американському штаті Колорадо фахівці зафіксували 12 випадків зараження бактерією Campylobacter jejuni, яка вражає шлунково-кишковий тракт.
У цьому штаті заборонено продавати "сире" молоко, але деякі фермерські господарства обходили заборону. Епідемія охопила 171 господарство, проте тільки 91 з них припинило роздавати молоко після попередження від влади. Ризик зараження бактерією Campylobacter jejuni через вживання парного молока в 150 разів вищий, ніж через пастеризоване.
Симптоми інфекції включають лихоманку, судоми кишечника, блювоту і діарею, а самі мікроорганізми можуть зустрічатися у воді і продуктах харчування, зокрема, у молоці. При цьому бактерії стійкі до трьох антибіотиків: тетрацикліну, налідиксової кислоти та ципрофлоксацину.
Китайський біотехнологічний стартап Lonvi Biosciences заявив про розроблення експериментальної пігулки з екстрактом виноградних кісточок, яка, за словами компанії, здатна суттєво подовжити тривалість життя людини - аж до 150 років, передають Патріоти У...
Люди все більше і більше з двох боків конфлікту ненавидять один одного і бажають іншому суспільству тільки одного - смерті. Про це в ефірі "Еспресо "сказав журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Це можна сказати і по російсько-україн...