Без Курченка не обійшлося: Російські ЗМІ розкрили ім'я керівника українських підприємств в ОРДЛО

Підприємства на території, контрольованій Росією, почали переходити під контроль "Внешторгсервиса" ще в березні - до указу ватажків "ЛДНР" про "націоналізацію". А от прізвище директора компанії воліли не розголошувати.

Курченко вдало "націоналізував" промисловість Донбасу? Ілюстрація: 112 Україна.

Українськими заводами на окупованій території Луганської та Донецької областей України керує ЗАТ "Внешторгсервис", головою якого є колишній віце-губернатор Іркутської області Володимир Пашков. Про це пише "Коммерсант-Власть", передають Патріоти України.

Зараз "Внешторгсервис" володіє металургійним заводом "Донецьксталь", Єнакіївським і Макіївським металургійними заводами, "Єнакіївським коксохімпрома", Ясинівським коксохімічним заводом, "Макіївкокс" і Харцизьким трубним заводом. Підприємства на території, контрольованій Росією, почали переходити під контроль "Внешторгсервиса" ще в березні - до указу ватажків "ЛДНР" про "націоналізації".

При цьому у компанії досі немає ні сайту і офісу, ні навіть штату співробітників. Також ім'я її директора ні в яких "документах" в ОРДЛО не згадується. "Міністр" промисловості і торгівлі "ДНР" Олексій Грановський заявив, що "Внешторгсервисом" керує Володимир Пашков з російським громадянством.

"Хто стоїть за ним, ми не будемо розкривати, щоб не нашкодити нашим партнерам. Партнер у нас один - Російська Федерація", - сказав він. За іншими даними, у компанії "Внешторгсервис" також причетний український бізнесмен Сергій Курченко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...